Lokacija

  • Adresa: Dražnikova ulica 72, Nin, Croatia
  • Udaljenost do najbližeg naselja: 15 m
  • Udaljenost do trgovine: 1 km
  • Udaljenost do najbližeg grada: 16 km (Zadar)
  • Udaljenost do restorana: 150 m
  • Udaljenost do zračne luke: 20 km
  • Udaljenost do plaže: 80 m (Pješčana plaža)

Plaže

U Zatonu možete posjetiti nekoliko plaža, a svima je zajedničko da bistroća mora oduzima dah. Na pješčanim plažama možete pronaći brojne zabavne, sportske i ugostiteljske sadržaje tik uz more. Uz obalu se proteže šetnica s ugostiteljskim objektima i raznim turističkim sadržajima: trgovine, tuševi, kabine za presvlačenje, suncobrani te mogućnost najma ležaljki što će Vam omogućiti cjelodnevni boravak na plaži. Šetnjom uz obalu uživat ćete u prekrasnom pogledu na zadarski kanal i nezaboravne izlaske sunca.

Rekreacija

Zaton je pravo mjesto za rekreativni odmor. Možete uživati u dugim šetnjama, biciklizmu, joggingu, mini golfu i ostalim rekreativnim sportovima. Na raspolaganju su konjički  i teniski centar, ronilački klub, biciklističke ture po okolici, stolni tenis, tereni za boćanje, skijanje na vodi, daske za jedrenje, parasailing, košarkaško, nogometno, rukometno i odbojkaško igralište, aerobic, iznajmljivanje pedalina, čamaca, skutera za vodu…

Kulturne znamenitosti

U zadarskoj županiji možete vidjeti mnoge kulturne znamenitosti od kojih su najljepše Crkva  sv. Nikole u Zatonu i Crkva sv. Križa u Ninu koja je poznata kao najmanja katedrala na svijetu. Samo 15 km od Vile nalazi se Zadar u kojem obavezno posjetite Morske orgulje i Pozdrav Suncu te Crkvu sv. Donata.

Zaton Holiday Resort

Jedan od najvećih kampova u Hrvatskoj nalazi se u pješčanoj uvali, a prepun je bogatih sportskih (mini golf, košarka, tenis, nogomet, odbojka na pijesku,…)  i zabavnih programa. Na plaži Resorta nalazi se veliki broj sadržaja koji će Vam upotpuniti odmor a u pozadini plaže nalazi se borova šuma koja pruža odličnu hladovinu za vrijeme velikih vrućina.

Restorani i trgovine

U neposrednoj blizini Vile nalaze se restorani, beach i snack bar koji nude bogatu gastronomsku ponudu od mesa pripremljenog na razne načine, preko ribe na žaru pa sve do domaćih tradicionalnih jela. U trgovinama u blizini ćete moći pronaći sve od prikladnih lokalnih proizvoda do proizvoda svjetski poznatih marki.

Nacionalni parkovi i parkovi prirode

Hrvatska je zemlja s prekrasnim prirodnim ljepotama, a za vrijeme svog odmora trebali biste posjetiti barem jedan naš nacionalni park ili park prirode.

Nacionalni park Plitvička jezera je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Predstavlja šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modrozelenom vodom. Jedan od najljepših slapova na Plitvicama je “slap Milke Trnine” po hrvatskoj opernoj primadoni. Od vile do Plitvica Vam je potrebno nešto manje od 2 sata vožnje. Više o nacionalnom parku potražite OVDJE.

Nacionalni park Kornati čini veći dio grupe otoka Kornati u hrvatskom dijelu Jadrana u srednjoj Dalmaciji, zapadno od Šibenika, u Šibensko-kninskoj županiji. Nacionalni park sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi, od ukupne površine parka, samo oko 1/4 je kopno, dok je preostali dio morski ekosustav. Kornati obiluju prirodnim i kulturnim posebnostima, a komite litice “krune” kornatskih otoka okrenute prema otvorenom moru najpopularniji su fenomen ovoga parka. Do Kornata možete doći jedino brodom iz Zaton Holiday Resorta ili iz Zadra. Više o nacionalnom parku potražite OVDJE.

Nacionalni park Krka poznat je po velikom broju jezera i slapova. Dobio je ime po rijeci Krki koja je dio parka te danas ima 7 sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krški fenomen, koji se preporučuje posjetiti u proljeće i ljeti jer je tada u punom sjaju, a možete se i osvježiti u čistoj vodi. Najposjećeniji dijelovi nacionalnog parka su Skradinski buk koji je jedna od najpoznatijih hrvatskih prirodnih ljepota te Roški slap, a privlačni su istinskim ljubiteljima prirode, onima koje zanimaju narodni običaji i svima koji žele uživati u ugostiteljskoj i kulturnoj ponudi. Do NP Krka možete doći automobilom i trebat će Vam oko sat vremena. Više o nacionalnom parku potražite OVDJE.

Nacionalni park Paklenica je najočuvaniji i najveći šumski kompleks na području Dalmacije. Obuhvaća prepoznatljive kanjone okomito urezane u južne padine Velebita, te širi okolni prostor. Na relativno malom području susreće se iznimno bogatstvo geomorfoloških pojava i oblika, raznolik biljni i životinjski svijet, atraktivni krajolici i netaknuta priroda. Nacionalni park je pogodan za planinarenje i penjanje, a do parka Vam je potrebno manje od sat vremena. Više o nacionalnom parku potražite OVDJE.

Park prirode Vransko jezero smjestio se između Zadra i Šibenika te je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. To je jezero zapravo krško polje ispunjeno vodom i rijedak primjer kriptodepresije. U parku je dosada zabilježeno oko 235 vrsta ptica, a posebnost parka je i bogatstvo ribe te razvijeni sportski ribolovni turizam. Do Vranskog jezera možete doći automobilom i trebat će Vam manje od sat vremena. Više o parku prirode potražite OVDJE.